مدرس ژاپنی فدراسیون بین المللی والیبال با بیان اینکه والیبال ایران رهبری این رشته ورزشی را در قاره آسیا بر عهده دارد، گفت: کشورهایی در تلاشند تا عنوان رهبری والیبال قاره کهن را از ایران بگیرند.
"آداچی" در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون والیبال، افزود: تیم هایی همچون چین، استرالیا و ژاپن در تلاشهستند تا عنوان رهبری والیبال قاره کهن آسیا را از آن خود کنند. در بین این کشورها والیبال چین از نظر تکنیک و تاکتیک در حدی است که به عنوان یک حریف جدی برای والیبال ایران خود را مطرح کند.
وی با بیان اینکه استرالیا دومین کشوری است که در رقابت با والیبالایران است ، خاطر نشان کرد: والیبالدر این کشور به صورت پایه ای رشد و توسعه ندارد. استرالیا لیگ هم ندارد بنابر این تنها شاید در محدوده تیم ملی بزرگسالان و با استفاده از بازیکنان استرالیایی شاغل در دیگر لیگ های جهان بتواند خودی نشان دهد. استرالیا یک تشکیلات منسجم ویک فدراسیون فعال ندارد و در ضمن بازیکنان والیبال این کشور نیزبسیار جوان هستند.
این مدرس والیبال ژاپنی که عنوان جوانترین مدرس والیبال دنیا را در زمان آغاز تدریس (25 سال پیش) به خوداختصاص داده است، در باره والیبال ژاپن نیز گفت: ژاپن نمی تواند سطح والیبال خود رابه ایران برساند. زیرا در ورزش قهرمانی والیبال داشتن قد بلند و قدرت بدنی بالا مهمترین عامل برای بازیکنان ملی پوش است که ژاپنی ها این دو عامل را ندارند و ایران با سرعت زیادی سطح والیبال خود را ارتقا می دهد.
سرمربی اسبق تیم ملی والیبال فرانسهدر ادامه در باره اهمیت حضور والیبال ایران در لیگ جهانی گفت: حضور در لیگ جهانی والیبال اهمیت و فایده بسیار زیادی برای والیبال ایران خواهد داشت. حضور در این رقابت ها که همراهبا تجربه های مهم و خوبی است می تواند جایگاه والیبال ایران را در رنکینگ جهانی افزایش دهد و در آینده ودر مسابقات پیش رو، به واسطه جایگاه خود در رده بندی جهانی در گروه های با تیم های ضعیف تر و در گروه های راحت تر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: کسب تجربه در مقال تیم های قدرتمند والیبال جهان و بازی با آنان یکی از دیگر محاسن حضور در لیگ جهانی است که این تجارب در بسیاری از بازی های تدارکاتی و دوستانه و اردوهای آمادگیامکان تجربه اش برای بازیکنان وجود ندارد.
آداچی در باره تفاوت حضور در لیگجهانی و بازی های المپیک گفت: حضور در بازی های المپیک آرزوی همه تیم های والیبال جهان است و بسیار با اهمیت، اما داده های آماری نشان داده است که کشورهایی که ابتدا در لیگ جهانی والیبال حضور یافتند و سپس جواز حضور در بازی های المپیکرا کسب کردند، بسیار بهتر در المپیک بازی کردند. زیرا تجربه لیگقابل مقایسه با هیچ تورنمنت و رویداد ورزشی نیست. والیبال ایران نیز در مسابقات توکیو به رغم شایستگی نتوانست جواز حضور در المپیک لندن رابه دست آورد، اما من یقین دارم که درآینده که به بازی های المپیک راه یابد، از تجربه لیگ جهانی بسیار سودمند در المپیک استفاده خواهد کرد. من ممقتدم باید در لیگ جهانی حضور داشته باشی تا بتوانی به المگیکراه پیدا کنی.
مدرس فدراسیون جهانی والیبال که برای تدریس در دوره تخصصی تکنیک دفاع وسط یا بازیکن میانی به کشورمان سفر کرده است، در باره سطح فنی دوره برگزا ر شده در ایران گفت: در گذشته دور یک دوره مشابه این دوره را در کشور هلند با حضور 150 مربی برگزار کردم، اما سطح فنی این دوره بسیار فراتراز آن بود. دلیل اصلی این موضوع نیز شرکت کنندگان در دوره تهران بود که از مربیان خیلی خوب والیبال ایران بودند. هر چه سطح فنی شرکت کنندگان بالا باشد، باید سطح فنی دوره برگزار شده نیز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در اروپا و کشورهای قدرتمند والیبال جهان از اینگونه دوره های تخصصی استقبال زیادی می شود، گفت: دوره های مانندپاسور و دفاع وسط نسبت به دوره هایتخصصی لیبرو، دریافت و سرویس از طرفدارنی بیشتر برخودار است. به نظر من هم دوره دفاع میانه و پاسور مهمتر است و پیشنهاد می دهم که در دوره بعدی حتما به موضوع پاسور به صورت تخصصی در والیبال ایران پرداخته شود، زیرا ایران توانایی های خوبی در والیبال دارد. دوره دفاع وسط یکی از مهمترین و سخت ترین سمینار های تخصصی والیبال در دنیاست. چرا که برای یک مربی آموزش بازیکنان در این پست بسیار سختر تر از پست هایی چون دریافت کننده است. به همین دلیل در دنیا برگزاری این دوره بیشتر انجام می شود.
مدرس فدراسیون جهانی والیبال با بیان اینکه به درستی نمی دانم چه تعداد مربی والیبال در ایران فعال هستند، تاکید کرد: برگزاری این دوره ها می تواند بسیاری از این مربیان را با علم روز والیبال آشنا کند. بسیاری از مطالب ارائه شده در این دوره ها قابل دریافت از طریق حضور در مسابقات نیست. چیزی که مربیان والیبال در این دوره از والیبال به آن بیشتر نیاز دارند، جدیدترین روش های بازی والیبال در پست های تخصصی است که در این دوره ها تدریس می شود.
این مدرس ژاپنی والیبال در ادامه به حضور خولیو ولاسکو در والیبال ایران اشاره کرد و گفت: مدتی قبل از اینکهولاسکو به ایران بیاید، ژاپن به دنبال جدب این مربی سرشناس برای هدایت تیم ملی والیبال خودش بود.متاسفانه ژاپن موفق به جذب این ولاسکو نشد. به نظر من والیبال ژاپناز ضرر کرد و بعد از مدتی ولاسکو به ایران آمد و تاثیر حضور او در والیبالایران غیر قابل انکار است.